Gebrand op smaak voor jou op de zaak

Koffie is niet alleen één van de meest gedronken dranken, maar is ook één van de meest veelzijdige. Het brandproces maakt het verschil. Het verandert groene bonen van de koffiestruik in de smaakvolle gebrande bruine bonen die je op de zaak nooit zou willen missen.

De geurloze groene bonen worden in de trommels van onze branderij in Deventer langzaam verwarmd, een ambachtelijke techniek die “slow roast” wordt genoemd. Hierdoor zwellen de bonen op, wordt de kleur geel en komen de eerste geuren vrij. De warmte zorgt ervoor dat de bonen uit elkaar springen zoals popcorn. Het geluid dat daarbij ontstaat geeft deze fase haar naam: “Crack”.

Het echte branden begint zodra de perfecte temperatuur is bereikt. De temperatuur is afhankelijk van de soort koffie die we branden. Door het karamelliseren van de suikers in de bonen komen de typische koffiearoma’s vrij. De kleur verandert tot het bekende donkerbruin. Met deskundigheid wordt het branden gestuurd en het proces precies op tijd gestopt. Een snelle verpakking van de afgekoelde koffie behoudt vervolgens de smaken en geuren.

De juiste keuze voor jou op de zaak
Door het brandproces te variëren kunnen wij een enorm diversiteit van koffiesoorten voor jouw bedrijf aanbieden. Zo worden onze Magistrale Espressobonen medium gebrand, wat een zachte melange geeft. Wil je een sterkere koffie? De Venezia Espressobonen worden iets donkerder gebrand, waardoor een mooie, donkere smaak ontstaat.

Van welke smaak wil jij genieten? Speciaal voor onze zakelijke klanten bieden wij proefpakketten aan. Zo kun je zelf bepalen welke smaak het best bij je past.

Ten Have
Ten Have