Koffie Verbindt!

Zaterdag 20 oktober jl. een bericht in de NOS-app: “Koffie, creativiteit en netwerken: coworking wint terrein”.Het woord koffie in deze titel wekt onze interesse. En we lezen het artikel.

Dit artikel gaat over de groeiende populariteit van coworking-ruimtes, ook buiten de grote steden. Coworking is een stijl van werken in een gedeelde werkomgeving met andere ondernemers, waarbij kennis en kwaliteiten gedeeld kunnen worden. Het woord koffie komt twee keer in het artikel voor. In de titel en in een zin waarbij wordt verwezen naar het werken door zzp-ers in koffiezaken. Verder niet. Koffie verbindt! Dat is onze conclusie na het lezen.

En niet alleen in coworking-ruimtes verbindt de koffie. Op vluchtelingendag in juni deelden vluchtelingen op busstations van Connexxion koffie uit om de integratie te bevorderen. Koffie verbindt volgens Dorine Manson directeur van Vluchtelingenwerk Nederland. Ook gemeenten maken gebruik van het kopje koffie. Op diverse locaties kunnen inwoners samen een (gratis) kopje koffie drinken met als doel de eenzaamheid tegen te gaan.

Het is een genot om dagelijks met zo’n prachtig en verbindend product te mogen werken!

Giancarlo Matarazzi, Master Barista en Coffee Roaster
Ten Have