Ijskoffie!

Wat is het lekker warm! We hebben zelfs een hittegolf met temperaturen die oplopen richting 40 graden. Met deze temperaturen heb je niet altijd zin in een warme kop koffie. Gelukkig hebben ze daar iets op gevonden: ijskoffie!

Wij hadden wel zin in een koud kopje koffie, maar hoe maak je nou een lekkere ijskoffie? Gelukkig hebben we Google. Wat blijkt? Er zijn heel veel verschillende manieren om ijskoffie te maken. We geven je een aantal tips. Ga aan de slag en ontdek wat je lekker vindt!

Een beetje saai… maar heel lekker!

Zet een kopje sterke koffie of espresso, bijvoorbeeld onze Deventer Buitenkans, voeg er een handje ijsklontjes aan toe en klaar is je ijskoffie!

Iets spannender…

Voeg aan bovenstaande ijskoffie een scheut melk toe. Je kan natuurlijk ook kiezen voor sojamelk, amandelmelk of kokosmelk. Net wat je lekker vindt.

Andere ijskoffie, frappé en frappuccino

Tijdens onze zoektocht naar de lekkerste ijskoffie, kwamen we ook varianten met roomijs, slagroom, karamel en kaneel tegen. Ook het toevoegen van een (koffie)likeur behoort tot de mogelijkheden!

  1. Frappé is een Griekse ijskoffie gemaakt van oploskoffie. Op het internet vind je vele verschillende recepten.
  2. Is de Frappuccino bedacht door Starbucks? Geen nood, deze is ook gemakkelijk zelf te maken. Je hebt in ieder geval ijs, slagroom en koffie nodig.
  3. Zin in een luxe ijskoffie? Maak een ijskoffie met karamelsaus en gecondenseerde melk.

Onze favoriet is de meest gemakkelijke: koffie met ijsblokjes. Wel zo handig met dit warme weer!

Ten Have