Koffietrends in 2017

2017 is van start, wat betekent dat de tijd van goede voornemens en vooruitblikken is aangebroken! Een mooie aanleiding om de belangrijkste koffietrends van het nieuwe jaar op een rijtje te zetten.

1 Bonenkoffie
Bonenkoffie wordt steeds populairder. Kenners voorspellen dat er in 2017 veel gekozen zal worden voor bonenkoffie, met name exclusieve koffiebonen. Niet alleen thuis maar ook op het werk. Steeds meer bedrijven kiezen voor bonenkoffie in plaats van instant en single serve koffie!

2 Koude koffie
Koffie wordt de steeds vaker gebruikt als ingrediënt in koude dranken. In de Verenigde Staten is ‘Cold Brew’ enorm populair. Cold Brew is een manier van koffiezetten waarin gemalen koffie vermengd wordt met koud water. Deze trend zet zich in 2017 voort!

3 Bijzonder water
De kwaliteit van water is belangrijk, aangezien koffie voor 98 procent bestaat uit water. Volgens topbarista’s is de kwaliteit van water bepalend voor de smaak van koffie. In 2017 zal hier steeds meer aandacht aan besteed worden.

4 Koffie en Food
Koffie en food wordt ook wel ‘foodpairing’ genoemd. Deze trend is in 2016 begonnen maar zet zich nog steeds verder door. Het idee dat koffie altijd gecombineerd moet worden met iets zoets is een misvatting. De smaak van koffie is op dit moment al zover doorontwikkeld dat koffie niet langer meer bitter hoeft te zijn. De zoete appeltaart past dus niet meer bij bepaalde specialty coffees!

5 Plantaardige recepten
Er worden steeds meer plantaardige ingrediënten gebruikt in koffie. Steeds meer koffiespecialiteiten worden bereidt met bijvoorbeeld amandelmelk, sojamelk en speltmelk. De toevoeging van deze ingrediënten is niet alleen hip maar ook lekker en gezond! 

6 On-site roasting
Het branden van koffie lijkt een trend voor 2017 te gaan worden. Uit cijfers blijkt namelijk dat de handel in groene koffiebonen flink toeneemt! Bij ons bent u op het juiste adres! Onze koffiebonen worden namelijk volgens ambachtelijke wijze slow roast gebrand! 

Bronnen
Coffeefresh
Lunchroom
Koffie.blog


Ten Have