Een avond in het teken van… Koffie!

Allemaal kennen we het kopje koffie, een mooie start van de dag, lekker na het eten of gezellig op het terras. Maar wat blijkt….

Koffie en eten
Koffie leent zich heel goed als ingrediënt om mee te koken! Verwerkt in toetjes, dat is natuurlijk al langer bekend, maar in voor- en hoofdgerechten dat is niet vanzelfsprekend! Wat te denken van koffie gecombineerd met vijgen, een risotto waar koffie in verwerkt is of als jus bij vlees. Complimenten voor de koks van Grand Café het Meestershuis in Vorden! Wat zijn zij er tijdens de door het Meestershuis georganiseerde thema-avond: ‘Koken met Koffie een Kunst!’ goed in geslaagd om op originele wijze koffie in de door hen bereide gerechten te verwerken!

Koffie en kunst
Koffie kan niet alleen worden gebruikt als ingrediënt in gerechten, maar ook in kunstwerken! Beeldend kunstenares Sandy van Dillen uit Wehl stond tijdens het eten te schilderen, met koffie! Benieuwd naar haar werk? Neem eens een kijkje op haar website.

Koffieproeverij
Dat koffie niet zomaar een warm drankje is, heeft Arjan Greeve van Ten Have Koffiebranders laten zien aan de hand van een kleine koffieproeverij. En wat blijkt over smaak valt niet te twisten en smaken verschillen!

Iedereen bedankt voor deze mooie avond. Koffie, koken en kunst gaan heel goed samen! 

Marlous Knol
Ten Have