Deventer Leut: rijk aan heerlijkheid

Uitbuiken na een lekker diner, bijkletsen met goede vrienden, wakker worden op een vrije zaterdagochtend. Allemaal heerlijke momenten, die niet compleet zijn zonder heerlijke koffie. Daarom introduceren we een nieuwe koffielijn, speciaal voor deze momenten: Deventer Leut.

Al sinds 1828 brandt Ten Have haar koffie in Deventer. Deze rijke historie in en met Deventer heeft ons geïnspireerd tot het ontwikkelen van een speciale koffielijn: Deventer Leut. Door de strenge selectie van alleen de beste bonen en de nauwkeurige werkwijze van onze koffieboeren en -brander heeft Deventer Leut een karaktervolle smaak, waar je vakmanschap in proeft. “En de authentieke smaak van Deventerkoffie”, benadrukt Marlous Knol, directeur van Ten Have. “Als oudste koffiebranderij van de stad zijn wij de enige die nog echte Deventerkoffie branden. En dat verschil proef je.”

Een smaak voor ieder moment
Ten Have heeft een vijftal unieke melanges ontwikkeld, die sterk variëren, maar allemaal even smakelijk zijn. Voor iedereen is er wel een smaak die past. Van een krachtige blend met een donker, robuust karakter, tot een zachte melange met een even subtiele als smaakvolle afdronk. Ontwikkeld volgens ambachtelijk receptuur en bewaakt door de historische waarden van Deventer, staan de melanges voor traditie en vakmanschap, maar vooral voor veel herinneringen. Marlous: “In onze jaren op de Brink zijn vele Deventenaren gehecht geraakt aan de koffiegeur, die over het plein trok. Deze geur hebben we nu gevangen in onze nieuwe koffielijn.”

Speciale koffie dus, bedoeld voor speciale gelegenheden. Koffie met karakter voor jouw meest bijzondere momenten. Koffie voor thuis, voor vrije tijd, voor als er even niets hoeft. Voor hét geluksmomentje van de dag. Wat dat momentje voor Marlous is, daar hoeft ze niet lang over na te denken: “’s Morgens vroeg, direct na het wakker worden. Haha.”

Bestel Deventer Leut nu in onze webshop!

Ten Have
Ten Have