Koffie en karakter

Espresso, ristretto, mocha, macchiato, cappuccino, americano, caramel frappuccino: weinig dranken genieten zoveel variatie als koffie. En naargelang de populariteit van koffie stijgt, lijkt ook de keuze zich steeds verder uit te breiden. Koffie is hot. Maar bovenal: koffie is persoonlijk.

In recentelijk onderzoek aan de State University van Los Angeles is aangetoond dat jouw koffievoorkeur veel zegt over jouw persoonlijkheid. In het onderzoek zijn van duizend koffieliefhebbers de persoonlijkheden vergeleken met hun koffievoorkeuren. Eigenschappen als geduld, perfectionisme, gevoeligheid en alertheid werden naast verschillende koffievarianten gehouden. Hiertussen bleek een duidelijke correlatie te bestaan.

Soort zoekt soort
Zo blijken mensen die hun koffie graag zwart drinken te houden van eenvoud, van no-nonsense. En in veel mindere mate van verandering en geduld. Latte-drinkers kenmerken zich als licht neurotisch en stoppen veel energie in het tevreden stellen van anderen. Hou je van cappuccino? Dan sta je te boek als perfectionistisch en een tikkeltje veeleisend en overgevoelig. Liefhebbers van snelfilterkoffie doen het rustiger aan, maar lijden daarom ook weleens aan uitstelgedrag. Tot slot bestellen zorgeloze trendsetters het liefst een zoete ijskoffie.

Private label van Ten Have
Als koffie veel zegt over jouw persoonlijkheid, dan zegt de koffie die je serveert dus net zoveel over jou. Daarom heb je bij Ten Have de mogelijkheid om jouw eigen private label koffie samen te stellen, speciaal voor jouw winkel, horecazaak of bedrijf. De productie van deze private label koffie is voor een belangrijk deel verantwoordelijk voor het succes van onze branderij. Alles is door jouzelf te bepalen. De smaak, de verpakking, het gewicht: we laten je volledig de vrije hand. Uiteraard denken we stapsgewijs met je mee om tot jouw eigen, exclusieve smaak te komen. Licht gebrand, fluweelzacht, met een zweem van chocolade, of juist krachtig, aromatisch met een uitgesproken karakter? Het is allemaal mogelijk. En al vanaf een gewicht van 24 kilo. We vertellen je er hier meer over.


Ten Have