Finish van de Roparun gehaald!

Na alle voorbereidingen hebben we afgelopen maandag de finish in Rotterdam gehaald! Wat een geweldige ervaring. De slogan van de Roparun is “een avontuur voor het leven”. Dat is het zeker!

Op vrijdag 18 mei vertrekken we om 11.00 uur naar Parijs. Na flink wat files en stops kwamen we ’s avonds eindelijk aan bij de sporthal in Coudun (dit ligt ongeveer 80 km van Parijs), onze eerste bivakplaats tijdens de run. Na de spaghetti vertrekt iedereen naar zijn slaapzak om een aantal uren te kunnen slapen, voordat we morgen dan echt naar Parijs vertrekken.

Zaterdag 19 mei, eindelijk is het zover! Onze starttijd is 15.18 uur dus we hebben nog even. Na het gezamenlijke ontbijt maakt iedereen zich klaar voor vertrek. Lopers zorgen voor de juiste kleding, fietsers maken hun fiets startklaar en de chauffeurs inspecteren de wisselbussen. Om 10.00 uur gaan wij op weg naar het startterrein. Wat een drukte! Veel teams zijn al aanwezig en wat opvalt, is dat iedereen een eigen invulling aan de deelname van de Roparun geeft. Allerlei kleuren teamkleding, campers om in te slapen, maar ook havencontainers (op een trailer), volledig omgebouwd tot slaapzaal en keuken, een touringcar als vervoermiddel, alles is mogelijk!

Jippie! Het is 15.18 uur, eindelijk mogen we weg en beginnen we aan de 532 km lange route naar Rotterdam! Team A heeft de eer om vanuit Parijs te starten, wij (team B) lossen hen in Fontaine-Chaalis na 44,3 km af en beginnen aan onze eerste etappe van de Roparun 2018 van 42 km. Mmmm, ondanks de trainingen is het toch wel even wennen dat glooiende landschap van Frankrijk.

De tweede etappe van 60 km valt me zwaar. Het is koud (een graad of 3), wind tegen en ook veel heuvel op. Bij het wisselpunt kom ik amper mijn fiets af (ik maak me toch wel een beetje zorgen over het verdere verloop, want we zijn nog niet eens op de helft!). Heb het te koud om te kunnen slapen en besluit om in een korte broek en t-shirt op te warmen in de zon. Dat helpt en ik kom langzaam een beetje bij van deze etappe. Na dit toch wel wat zwarte stuk gaan de andere etappes fluitend! De omstandigheden zijn goed: een heerlijke temperatuur, vrolijke mensen langs de kant van de weg en de route wordt steeds vlakker!   

Onderweg hebben we pech met onze wisselbus, de ANWB moet er bij komen. Wij besluiten om als team verder te gaan met Run Bike Run. Dit betekent lopers op de fiets (in plaats van in de wisselbus) en om de 2 kilometer van loper wisselen (die dan weer verder gaan op de fiets). Dit is zwaar, maar we moeten door! Deze pech levert iets achterstand op de geplande aankomsttijd in Rotterdam, het is niet anders.

Maandag finishen we om 17.17 uur in een super feestelijk Rotterdam. Wat kunnen we trots zijn op ons zelf en op het team. Volgend jaar weer!

Mocht je benieuwd zijn naar welke goede doelen worden ondersteund met de door de teams opgehaalde bedragen, kijk op www.roparun.nl.

Ten Have
Ten Have