Op weg naar de Roparun

Theeo & Theea en Ten Have hebben de afgelopen maanden het Roparun team Doetinchem (nummer 68) gesponsord. Nu is het tijd om zelf mee te doen!

Door: Marlous Knol

De afgelopen week zijn de voorbereidingen voor de Roparun begonnen! Een kijkje achter de schermen bij de voorbereidingen…. 

Vrijdag 11 mei, 20.18 uur, mail van teamcaptain Gerrit! Nu gaat het echt beginnen… We ontvangen het definitieve draaiboek met alle informatie voor donderdag 17 mei tot en met maandag 21 mei. Wat tijdens het lezen vooral opvalt, is dat we een heel strak schema hebben. Moet er wel een beetje om lachen want dit past wel bij mij, veel duidelijkheid en (als het goed is) weinig verrassingen, heerlijk!

Zaterdag 12 mei, ‘s ochtends, bestuderen van de materiaallijst. Mijn fietsmaatje Patricia was zo lief om de materiaallijst even door te sturen, want die kon ik niet meer terugvinden. Voor mij zijn de onderdelen ‘persoonlijke spullen’ en ‘voor de fietsers’ van belang. Zie dat ik nog wel een aantal boodschappen moet doen: kleine verpakking douchegel, tandpasta, batterijen, enz. Vanmiddag wandel ik even het dorp in om deze spullen te kopen.

Maandag 14 mei, de definitieve (fiets)route is door de organisatie van de Roparun online gezet. Dit is de definitieve versie, als het goed is wijzigt er niets meer. Vanavond heb ik de route bestudeerd. Het zijn ruim 1.000 regeltjes in Excel dus de route uit je hoofd leren, dat is onmogelijk! De voorbereiding bestaat uit het opdelen van de route in de onderdelen voor team A en B, het arceren van de RunBikeRun-gedeelten en, niet geheel onbelangrijk, het geel maken van de toiletstops (wildplassen levert straf op)!

Dinsdag 15 mei, vandaag staat in het teken van het bij elkaar zoeken van mijn spullen voor het weekend. Teamkleding voor de groepsfoto, fietskleding voor 250 km op de fiets en verder nog wat andere kleine spullen. Heb alles uitgelegd in de gang. Het lijkt er eigenlijk meer op dat we drie weken gaan backpacken dan drie dagen fietsen, wat veel spullen! Hoop dat alles in mijn rugzak past. Morgenavond alleen nog even wat boodschappen bij de supermarkt doen en dan ben ik er (denk ik) helemaal klaar voor.

Woensdag 16 mei, ik kom er achter dat ik helemaal ben vergeten een slaapmatje te regelen! Gelukkig heeft Annemiek er nog eentje en deze kon ik gelijk ophalen. Tijdens onze “rust” momenten is het wel lekker om twee uurtjes te slapen en dan is een matje toch wel fijn! Heb vandaag bij de supermarkt ook nog even lekkere (en natuurlijk gezonde) mueslirepen en dropjes gehaald, voor onderweg!

Donderdag 17 mei, alles staat klaar, morgenochtend kan ik naar Parijs! De banden van mijn fiets zijn nog even opgepompt en mijn ketting heeft nog een beetje extra olie gekregen. Niet onbelangrijk… alle spullen passen in mijn rugzak.

Marlous Knol
Ten Have