Kamperen met koffie – zo doe je dat!

De zon schijnt, de snelwegen stromen vol met files op de hoofdwegen naar het buitenland en de auto is flink volgepakt met campingspullen: het is weer vakantie in Nederland! Maar als je gaat kamperen, kan je geen luxe espressomachine meenemen (tenzij je aan ‘Glamping’ doet natuurlijk). En daarom zetten wij een aantal handige gebruiktips op een rij, zodat jij straks wél kan genieten van een kopje Ten Have koffie op je favoriete camping.

 1.     Filter it!
Back to the basics met koffiefilters. Nog voor het uitvinden van koffiezetapparaten, werd er veelal koffie gezet met kokend water en koffiefilters. En laat dit nou een perfecte manier zijn om koffie te zetten op de camping! Het enige wat je nodig hebt, is een ketel, vuur om water op te koken, koffiefilters, gemalen koffie en natuurlijk kopjes om het in te schenken.

 2.     Koffie binnen een handomdraai
Speciaal voor de echte espresso-liefhebbers: de Handpresso! Een portable espressomaker in klein formaat die uiterst geschikt is voor on the go situaties zoals kamperen. Je hebt alleen gemalen koffie (of speciale espresso pods), heet water en een hand nodig. De speciale pomp zorgt ervoor dat de Handpresso op 16 bar druk komt te staan. Het werkt als volgt: giet heet water in het reservoir, leg er vervolgens een espresso pod of gemalen koffie in, draai de dop erop, draai de Handpresso om, hou je lege kopje eronder, druk op de kop et voilà: je kopje espresso is ready to drink!   

3.     Truc uit de oude doos: de percolator
Een percolator neemt niet veel ruimte in je backpack of koffer in beslag en is zeer geschikt voor onze filtermaling koffievarianten.

Koffie zetten met een percolator doe je als volgt:

  1. Schroef de boven en onderste helft los van elkaar, daartussen bevindt zich het filterbakje.
  2. Vul het onderste gedeelte met water.
  3. Vul het filterbakje met koffiemaling.
  4. Draai de bovenste helft er weer op en zet de percolator op het vuur.
  5. Nu is het een kwestie van wachten, totdat het water uit de onderste helft omhoog komt als koffie in de bovenste helft!

Heb je nog geen percolator in huis? Aanschaffen hoeft niet prijzig te zijn! Winkels als Blokker en Xenos verkopen het product al vanaf €10,-. 


Volg jij ons al op Facebook en Instagram voor je wekelijkse koffie inspiratie? 


Ten Have