Koffie in de horeca

Koffie is in Nederland één van de meest gedronken dranken. De gemiddelde Nederlander drinkt vier koppen koffie per dag, waarmee we ons op het gebied van koffieconsumptie wereldwijd op eenzame hoogte bevinden. Een fors percentage van achttien procent wordt gedronken in de horeca, maar dit aandeel staat onder druk van concurrentie uit andere branches. Lees daarom hier hoe jij je als horecazaak onderscheidend houdt met jouw koffie.

Serveer iets speciaals
De consument van tegenwoordig is gek op producten die een verhaal vertellen en appelleren aan emotie. Vooral merken met het biologisch of FairTrade keurmerk doen het goed. Daarvoor moet je bij Ten Have zijn. Je hebt bij ons tevens de mogelijkheid om je eigen koffie met private label samen te stellen. Hiermee serveer jij je eigen unieke koffieconcept, geheel conform de identiteit van je horecazaak. Lees er hier meer over.

Bied nieuwe koffievarianten aan
Koffie is niet alleen één van de meest gedronken dranken, maar ook één van de meest veelzijdige. De gemiddelde horecakaart omvat steeds meer verschillende koffiespecials en –cocktails, die beantwoorden aan de groeiende behoefte naar meer variatie. Juist door de vele koffiesoorten van tegenwoordig, die daar het gevolg van zijn, kan een selectie voor jouw eigen horecazaak een lastige opgave zijn. Daarom bieden we bij Ten Have speciale proefpakketten aan, bestaande uit allerlei soorten en smaken, die jouw keuze vereenvoudigen. Bekijk ze hier.

Geef een kijkje in de keuken
Binnen de horeca is er een rijzende vraag naar meer beleving. Steeds meer zaken bieden deze beleving met behulp van een open keuken, waarmee de bereiding van jouw specialiteiten van A tot Z gevolgd kan worden. Een concept dat ook prima toepasbaar is voor de bereiding van koffie. Met een deskundige barista achter een indrukwekkende espressomachine zorg je zeker voor bekijks.

Overtref de koffie voor thuis
De kwaliteit van thuiskoffie wordt steeds beter. Wie alleen kwaliteit wil, kan dus net zo goed thuis een bakkie zetten. Zorg daarom dat je meer biedt dan alleen kwaliteit. Overtref verwachtingen met extra kennis en kunde op het gebied van koffie. Investeer in barista-trainingen voor jouw personeel en probeer daarmee klanten aan je te binden.

Geïnteresseerd in wat we nog meer kunnen betekenen voor jouw horecazaak? Neem dan contact met ons op. Dan bespreken we de mogelijkheden. Uiteraard onder het genot van een kopje koffie.


Ten Have