Koffieshampoo: do or don’t?

Als fervent koffieliefhebber én -maker, is Marlous van Ten Have Koffiebranders dagelijks bezig met koffie. Het gebeurt dan ook regelmatig dat ze koffiegerelateerde cadeautjes ontvangt van familie en vrienden. Meestal bestaan deze uit koffiebonen of gemalen koffie uit exotische oorden of lokaal gebrand, maar dit cadeautje was wel heel bijzonder: koffieshampoo! Vandaag in deze blog een korte review:

“Enige tijd geleden kreeg ik van vrienden koffieshampoo! Een moisturizing shampoo voor droog en beschadigd haar, klinkt goed! Maar voordat ik dit in mijn haren smeer, toch maar eerst even verder onderzoeken… 

Voor de shampoo is gebruik gemaakt van olie dat is gewonnen uit gerecycled koffiedik. De olie hydrateert en moet zorgen voor een zacht en glanzend effect. Dat het ook nog anti-aging werkt en colorsafe is, klinkt al helemaal veelbelovend. Daarnaast zou het product volledig groen en duurzaam zijn. De verpakkingen zijn milieuvriendelijk en de fles zou binnen een jaar gecomposteerd kunnen worden. Dat het een duurzaam en milieuvriendelijke shampoo is, spreekt mij direct al aan, omdat we bij Ten Have ernaar streven zo duurzaam mogelijk te ondernemen en te leven.

Afgelopen weekend heb ik de koffieshampoo uitgeprobeerd. Terwijl ik de koffieshampoo uitsmeer op m’n handen, komt er een heerlijke geur mijn neus tegemoet. Ik ruik zelf geen koffiegeur, maar misschien ben ik er al te gewend aan geraakt. Na één wasbeurt moet ik zeggen dat mijn haar inderdaad zachter aanvoelt, maar of het ook meer glanst…? Dat deed het eigenlijk al wel. Mijn kleur zit er gelukkig nog in, dus dat het colorsafe is, lijkt wel te kloppen. Ik ga zeker mijn haar vaker wassen met dit fijne product, om vervolgens helemaal fris en voldaan op de bank te ploffen met een overheerlijke kop Ten Have koffie… ;-)” 


Ten Have