Op weg naar de Roparun

3 juni gaat hij weer van start: de Roparun. Met deze grootschalige estafetteloop van meer dan 500 kilometer wordt jaarlijks veel geld opgehaald voor één van de meest fatale ziektes: kanker. De Roparun brengt ieder jaar duizenden deelnemers op de been, in honderden verschillende teams. Ook Ten Have wordt dit jaar vertegenwoordigd. Door Marlous Knol.

Het verlossende telefoontje kwam woensdag 20 september. Om 18:46 om precies te zijn. “Met Gerrit Wensink van team Roparun Doetinchem.” “Hallo!” “Karima heeft aangegeven dat je als fietser mee wil doen aan de Roparun in 2017.”  “Uhhh, ok, nou Karima zit hier enne, nou ja, uhh.” “Weet je wat? Ik overleg wel even met Karima…” En zo was Marlous’ deelname als fietser aan de Roparun 2017 een feit.

Marlous hoefde niet lang na te denken over haar deelname: “Geen seconde. Zoveel mensen in onze omgeving hebben te lijden onder kanker.” Voor Marlous dé motivatie om, samen met de rest van team 68, in de eerste week van juni een sportieve prestatie neer te zetten voor deze mensen. En dat niet alleen. Want Ten Have komt daarnaast met een speciale koffiemelange, waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan de Roparun.

Acties van Ten Have

De koffie voor team 68 is op dit moment vol in productie. Marlous: “We hebben al 400 kilo mogen branden en verpakken.” Deze koffie gaat voor 10 euro per kilo over de toonbank of voor 70 euro per 8 kilo. Dat belooft dus een mooie opbrengst te worden voor de Roparun. De speciale koffiemelange is niet de enige actie die Ten Have onderneemt. Marlous: “We organiseren een wijnactie en een trail run, hebben gedineerd bij het Graafschap College en hebben een heuse veiling gehouden.” Allemaal ten bate van de Roprun. Om geld op te halen voor mensen met kanker. Of, in de woorden van de Roparun, om ‘leven toe te voegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven.’

De koffie en de wijn zijn te bestellen op de website van team 68: www.roparun-teamdoetinchem.nl Bestel snel en steun de Roparun!


Ten Have